Tid att reflektera-

I en väldigt märklig värld, där mycket tid spenderas innanför hemmets väggar, finns tid att reflektera. Nu hade ju jag precis varit hemma en längre period och reflekterat en jäkla massa. Så kanske inte var så supertaggad på att just...reflektera..Men det är omöjligt att låta bli. 
Rädd för att dö har jag redan övat mig på att vara efter mitt cancerbesked. Oron för att bli väldigt sjuk, fick jag slängt i väggen eftersom jag nu blev det. Har processat varje liten detalj i ett cancerbesked och vunnit otroligt många mentala bataljer mot mig själv. Under den första perioden hade jag så mycket ångest att jag tvingades in i yoga. Jag var tvungen att kontrollera min andning. Kort sagt, det var en jävligt jobbig period under maj-november 2019. 
Jag är stolt över mig själv i hur jag klarat av detta. Även om jag har svårt för när folk säger, du är så stark. Jag har inte haft något annat att välja på. Så tänker jag. Att jag ville leva och jag turligen nog hunnit att mogna tillräckligt för att veta just hur jag vill leva mitt liv. Idag gör jag det. 
Men Coronaviruset påverkar obarmhärtigt och jag får dra på mig en ny sorts rustning för att klara dagen. Jag nämner min Cancer igen, för att jag önskar att fler ruontomkring mig kan hitta ork och styrka i att klara av det som vi nu går igenom. För att det går.
 
Jag tycker precis som många andra att detta är overkligt. Så var även min bröstcancer. Overklig.Jag hade inte ägnat många sekunder åt att fundera på hur det skulle bli för mig om jag skulle få cancer. Eller jag trodde aldrig att jag skulle drabbas. Nu skall världen helt plötsligt dra andan samtidigt och hantera en sorts global ångest. Och rädslan , ja den känns ända in till husknutarna. Rädda människor är förmodligen ännu farligare djur än vad vi normalt är. Och så skall vi tävla. I vilket land som lyckas bäst ???. Som ett slags absurdiskt Coronavision, nu när Eurovision blev nerlagt. Där folket är bödeln/ juryn. Bisarrt.
 
För mig är det så jävla, måste svära här, självklart att människan bär ett ansvar. ALLA. Vet inte riktigt varför vissa verkar tycka att även vuxna människor måste matas med sked. Är du sjuk. Var hemma. Hur svååårt kan det vara ?
 
Fokus på rätt saker. På rätt information. På rätt uppgift. Är det som kommer att leda till något bra. 
 
Tillsammans.