48h regeln.

Min guru Marie-Louise har nyligen infört en ny regel i mitt liv. Håll klaffen i 48 timmar innan du briserar. Att hålla klaffen är nämligen ibland det svåraste jag vet. Särskilt när det brinner på insidan. Känslomässiga bränder då förstås. Jag brukar agera inom 10 sek och ångra mig alltid över att jag ångat upp mig i onödan. EFTERÅT. Nu har jag förvisso taggat ner lite och är avsevärt mkt lugnare. Tänker igenom och kommer tillbaka. Just så. Och då har jag nu hittat en ny tum regel. 48 h. Surdegen, surgubben eller surtanten får jäsa i 48 timmar och när väl så skett så finns det bara nya och fantastiska lösningar ...på allt. Tysta tankar är en prövning och häromdagen författade jag istället ett 3 sidigt brev med allt jag ville sagt. Som jag sedan 48 timmar senare läste igenom och ÄR väldigt glad att jag aldrig skickade. Inte ens till en massmördare. Osammanhängande och ilskna ord.... hjälp. Men nu ligger de begravda i en papperskorg och mina tankar är renare , helare och förnuftigare. Skall bli fullbordsproffs på att inhalera lugn, andas och återkomma när alla bokstäver är på plats igen. Japp, världsmästare skall jag bli på det.
 
Jag fick häromdagen på facebook ett meddelande från en person som jag inte förväntat mig. Kränkande och störande innehåll, återigen rörande mitt  %&€%&€#)€#)€ förflutna. Hans namn skall inte bo på mitt skrivbord och inte heller hennes. När jag väl landat, mkt tack vare min Joakim , så kunde jag enkelt radera meddelandet, blocka även den personen och återgå till att pilla mig i naveln igen. Och leva förstås. PUH.
 
Så visst har väl ni som läser min blogg förstått att hon, inte är vid sina fulla sinnes bruk:) Och att känslostormarna ibland exploderar och blir till fyrverkerier. Men för varje ny prövning hittar jag en ny mig, ett nytt jag.. en bättre Katja. Så fan, det är nog värt det. 
 
 
 
Bildresultat för deep thought quotesBildresultat för deep thought quotesBildresultat för deep thought quotes