Nakenfis i smyg.

"Jag måste bliva stur" . Som pippi en gång sa. Mentalt växa till mig och äga min ålder. Jag har funnits i livet i 47 år. Och har bestämt mig för att på min dödsbädd framåt 95 plus, vara mitt mest insiktsfulla och smarta jag som går. Jag vill dö lycklig. 
En stor del av min ångest genom livet har gått åt att försöka forma mig själv till perfektion. Det jag är mest stolt över är såklart de analyser jag gjort för mitt eget psykiska mående. Främst har den resan handlat om att göra andra lyckliga, men ju äldre jag blivit, har ekvationen blivit enklare. Jag måste älska mig själv för att vara en bra medmänniska, vän, partner, dotter, syster, mamma, bonusmamma och älskare.
I det mentala måendet, gräver jag varje dag, för att förstå mig själv och andra. Jag reflekterar över när jag blir ledsen och varför. När jag blir arg och sårad och varför. Och herregud !!! Vilket proffs jag blivit på att kommunicera  Min fantastiska sambo och man i livet får ägna timmar åt att lyssna på mina både väl genomtänkta & de där tvärtemot inte genomtänkta...  härligt känslosamma spontana känslorna i så många ord , att de inte går att räkna. Vilket han gör med bravur och som landar i 0% bråk, 5 % enkla missförstånd och 95 % mer jävla fantastisk tid tillsammans. Jag ger mig själv en klapp på axeln för det arbetet jag gjort , som på alla sätt ger så mkt mer tid att älska och skratta istället. 
 
Jag är på väg mot mitt mål att dö lycklig. Nu till fysiken. Den visuella personen som genom åtskilliga retuscherade selfies söker bekräftelse ...på bekräftelse. Hon blir aldrig nöjd. Och jag är så förbannad att jag bara lyckas att nå till 70% av den lyckan jag egentligen förtjänar. 
 
Det handlar om att älska min kropp. Vad det innefattar är såklart individuellt. Och jag vet precis vad just min kropp behöver. Mycket kärlek, Rätt kost, Inga jojo bantningar, motion och mer kärlek. Så nu övar jag på det. Genom att lite galet vara mer naken. I smyg . Det låter kanske vrickat men , för var dag , så är det för mig en övning i acceptans. Dvs att använda min kropp , som det fantastiska verktyg det är. I livet. Att leva med. Att fanimej älska. Så jag börjar bli en lyckligare nakenfis. I smyg.