Valkompassen..

Nu närmar det sig inte bara min 43 års dag, som ju är en stor händelse denna höst:) Utan även valet. Med stormsteg. Äntligen verkar tv och media ha fått MITT intresse för att deltaga i åsiktsflödet, samhället, vara en del av demokratin..mm. Jag är en sån jäkla känslomänniska bara. Det är mitt verkliga problem. I valet. I alla val. Jag styr min hjärna med hjärtat och går så bet på människor som kan trycka på min "påverkanknapp". Dvs jag VÄLJER de som får mig att tro på det DEM säger. Jag väljer att tro att de menar det och har viljan att förändra. Det gör mig till en lättlurad demokrat och medborgare. Jag har sett åtskilliga debatter mellan våra stora partiledare, försökt läsa deras retoriska mening och verkligen höra vad de säger. MEN politiker är ju fullbordsproffs på JUST det. ATT FÅ dig att tro på vad de säger. De är som lismande säljare med argument som du köper. Eller i vartfall jag köper ibland lika lätt som YES diskmedel. Jag önskar jag var barn i frågan, Fråntagen min rätt att förstå och naivt inställd till hela jippot. Jag har som ett vilset får gjort valkompassen och utifrån mina direkta känslor svarat på de 30 frågor som verkar avgörande. Holy moses vilket resultat. VAD ÄR JAG ? En median ? ngt menlöst miffo som guppar mellan höger och vänster lite försiktigt svenskt och jantefjantigt. 
 
 
Vill dessutom påpeka att jag I ett steg var TVUNGEN ATT AKTIVT välja bort sverigedemokraterna för att få dem på 0%, oroväckande hamnar de annars rätt högt procentuellt. UTAN Att jag valt bort invandring. UTAN att jag är en människa som tycker vi fördelar människovärdet olika. MEN kanske räcker det då att jag inte vill ha högre skatt ? Att jag är ett EGO som ser till mig själv i min livssituation och i slutänden av dagen. ÄRLIGT har svårt att se mig själv tumma på Sveriges välstånd. Scary Truth. 
 
Måste dessutom få sagt att de politiska debatter som i flöden på bla facebook rullar fram just nu. Får mig att må lite illa mitt i all demokrati. Om vi nu skall hårddra detta. Många elaka och olustiga kommentarer mellan vuxna oliktänkande människor.. Vad gör det oss till ?