Varför då ?

Precis så enkelt. Varför då ? . Ställ dig den frågan ofta . Och om och om igen. Jag har stulit den rätt av från föreläsaren Kjell Enhager och ända sen jag såg föreläsningen, Jag AB, så dyker den upp i min hjärna när jag har svårt att bestämma mig på vilket ben jag skall stå på. Den är oändligt jobbig att svara på  och kräver ett och annat "jag vet inte" till svar. Men för var gång hjärnan inte kan formulera ett vettigt svar, så sås ett nytt frö till nästa gång.På så sätt ifrågasätter jag mig själv och blir aningen klokare. Jag utvecklar min tankeorganisation med hjälp av det kritiska frågetecknet. Jag har nu i min samhällsdebattliga verkstad använt frågan tusentals gånger. Främst då jag lyssnar av dem, jag absolut inte förstår eller håller med. Jag skulle vilja rekommendera dig som läser att stoppa in den frågan i din tankeverksamhet. Den kan kännas provocerande och väldigt kritisk, men ack så nyttig. Pröva. Framför allt nu inför valet. 
 
Men också på sociala medier. Vårt samhälle håller på att sjunker in i ett förakt större än universum själv. Blir så otroligt ledsen när jag ser hur folk ÖPPET stör sig och väljer med text att hugga människor dem inte känner rätt i ryggen. Ställ dig frågan VARFÖR DÅ ? innan du väljer att delge din egen frustration, som jag är rätt säker på att det är. Varför då , kanske kan svara på vad ditt hat eller ditt sätt att kränka någon annan verkligen ger för resultat.  Jag har full respekt för dialogen , full respekt för olika tyckande och älskar verkligen hur jag kan lära mig så mycket om människor när deras åsikter speglas öppet. Men att hata bort vad någon annan tycker lära ju inte göra susen. Eller att förakta vad någon annan gör, torde bara stjäla energi från ditt eget måbra konto. 
 
Beundrar verkligen alla åsiktsmakare därute som står för NÅGOT och som KAN ta all skit som regnar in under er kamp för något som NI står för. Till er andra som väljer att bakom skärmen vara elaka, förstöra , psykiskt förgöra en annan människa.. VARFÖR DÅ ?