Vilken stämpel fick du för godkännande ?

Jag är nu säker på att vissa saker är förutbestämda. Menade att ske innan du fått en chans att påverka. Jag tror att människans öde är styrt ifrån våra gener och dess härkomst. Jag är säker att vissa får kämpa tretusen gånger mer än vi andra, för att det är sagt så från början. Tuff skit att svälja beroende på vilken sida man hamnat. Min riktiga pappa ( biologiska ) var bipolär. Jag har förvisso gjort en grundlig genomgång av psyket för att förstå att just den ärftligheten inte haft en chans. MEN jag är ändå säker på jag får stå för en viss del av hans känslighet, lynnighet och humörsvängningar. Min mamma fick barn med 6 års mellanrum. Det var en slump. Är det samma slump som gav mina barn 6 år emellan också ? Inte var det planlagt i allafall. Jag djupdyker just nu ner i människans olika förutsättningar och försöker förstå. Fatta varför vi gör så olika val och har olika svårt för olika saker. Läste nyligen ett ytterligare inlägg kring Husby händelserna på facebook ...
Jag har klippt ur delar av den texten för att jag tycker att den säger ngt känslomässigt. ( jaaaaaa vet att samhället har sitt ansvar och politiker osv...) 
"Av Gabriel Gherman
Till dig som kastar sten för att ingen gett dig jobb

Jag lärde mig svenska, har en svensk fru, svenska barn och svenska grannar (även om de är födda i Grekland, Chile, mm). Jag har två universitetsexamen, ett bra jobb, flera anställda och degar din A-kassa. Nya människor jag möter tror att jag skojar när jag säger att jag är invandrare. Varför? Jo...för att deras bild av invandrare är du. Med en sten i handen.

Om inte din morsa har sagt detta till dig så gör jag det: Om du beter dig som ett miffo så kommer folk sätta på dig en blöja och trycka en napp i käften på dig. Kom då inte bölandes till mig och gnäll att du inte blir värdigt bemött. Väx upp, ta ansvar men framför allt så ska du börja med att förändra dig själv innan du försöker förändra din omvärld. Om du skulle kasta sten hemma hos dig så skulle du få en örfil. Av din egen morsa. Och hon är inte rasist.

//En stolt blatte som vill slippa skämmas."
 
Hela texten och efterföljande kommentarer är rentav underhållande att läsa. Vi är så olika och tänker så olika att uttrycken ibland saknar sans och balans. Men det skapar eftertänksamhet och möjlighet att möta det vi tidigare inte kan eller vet. Jag vill uppleva det som inte var förutbestämt. Jag vill tro att ett djupt rotat hat från andra världar begravs utanför. Jag vill tro att lärdomar om varför kan påverka hur!
Tänker också nämna här att jag häromdagen träffade en person som gjorde skillnad. Hoppas få möjlighet att skriva om den personen igen.♥